Tipy na binární opce a jejich obchodování

09.01.2016 22:15

Každý kdo začíná obchodovat binární opce určitě hledá nějaké dobré tipy do začátku. V následujícím článku Vám popíšu, jak byste měli postupovat, abyste měli šanci na binárních opcích neco vydělat. Tyto tipy jsou pouze orientační a to na kolik se podle nich budete řídit je samozřejmě pouze na vás. Pustme se do toho.

 

1. Zjistěte si všechny rizika. Než začnete obchodovat binární opce, nebo třeba i forex, tak se ujistěte, že znáte všechny rizika, která jsou s online obchodováním spojovaná. Můžete se tak vrhnout trpkým zjištenim a překvapením s kterými jste nepočítali.

 

2. Obchodujte na demo účtu a ne na reálném účtu. Zde dělá spoustu obchodníkou velikou chybu, protože začnou obchodovat s jejich reálnými penězi, které také velmi často ztratí. Samozřejmě můžete začít obchodovat i rovnou na reálném trhu je to ovšem mnohem riskatnější.

 

3. Vyběr správného brokera. Jedna z dalších nezbytných aktivit, kterou musíte provést předtím než začnete obchodovat je výběr správného brokera. Určitě nedoporučuju začít obchodovat u prvního brokera na kterého narazíte, protože to by se Vám mohlo vymstít. Zjistěti si tedy, jakou má broker reputaci u kterého chcete obchodovat, to můžete třeba pokud zadata do google "nazev brokera zkušenosti", nebo "nazev brokera recenze". Spíš dejte ale na zkušenosti reálných obchodníků, než na recenze webmasteru. Pokud máte nějaké známé, kteří binární opce obchodují, tak se jich zeptejte, kde mají účet a jaké mají s brokerem zkušenosti. (to je asi nejlepší volba). Jakmile budete mít název nějakého takového brokera, tak si zjistěte, jestli nabízí přesně to co potřebujete. (Například podkladová aktiva, které chcete obchodovat, jejich výnosy, demo účet zdarma a další...)

 

4. Obchodní plán. Když třeba hrajete poker, tak máte nejaký plán, jak budete hrát. Když chodíte posilovat, tak máte zase tréninkový plán. U obchodování tomu není jinak a bez obchodního plánu se neobejdete. Vytvořte si tedy obchodní plán, vhodný money managment a vše následně zapisujte do Vašeho obchodního deníku. Zde si vedte přehled o vašem obchodování, abyste si pak mohli později vytvářet statistiky, analytiky a další. Je to skvělý způsob, jak si najít ve svém obchodování nějaký vzorec, který Vám může pomoci se zlepšovat.

 

5. Trend is your friend, neboli trend je tvůj přítel. To je jedno z trvzení, které zná snad každý trader a rozhodně byste ho neměli brát nadarmo. Pokud se vám podaří se naučit obchodovat v trendu, tak už jste napůl cesty k úspěchu. Zkuste tedy předpovědět, kdy bude silný trend po kterém byste se mohli "sklouznout" a vydělat při něm nějaké hezké peníze.

 

6. Sem emoce nepatří. Ano to myslím vážně, emoce do obchodování rozhodně nepatří. Pokud jste tedy rozrušeni, nervni, nebo nejakým způsobem " nedočkaví", tak si dejte radši chvilku pauzu a vratte se k obchodování později. V případě, že budete obchodovat s těmito negativními vlastnostmi, tak byste mohli být výrazně ovlivnění při vytváření obchodů. Možná byste se sami divili, kolik špatných investic vytváříte jen kvuli tomu, že obchodujete ve "špatné náladě". K odhalení takovýchto problému Vám může pomocí Váš obchodní deník (viz. tip číslo 4.)