Binární opce - výdělek

16.04.2015 13:49

Mnoho z vás mi psalo na e-mail otázku, jestli binární opce jsou vhodný výdělek pro každého. A proto jsem se rozhodl vytvořit tento článek ve kterém Vám poskytnu můj pohled na věc a na běžného obchodníka s minimem zkušeností. Binární opce jsou v podstatě velmi jednoduché. Bud je nakupujete, nebo prodáváte. Co je ovšem už těžší je se naučit, kdy tak učinit. Možná se ptáte, kdy ale mám opce prodat a jakou zvolit expirační dobu, aby byl můj obchod ziskový? A já rovnou mohu říct, že právě o tom to je, abyste se naučili rozpoznat, kdy cena aktiva půjde nahoru a kdy zase dolů. Musíte mít k tomu určité zkušenosti, jinak binární opce jako výdělek prostě nidky fungovat nebude a vy budete dlouhodobě ve ztrátě. Někteří začátečníci uvažují o zasílání obchodních signálů od nějaké společnosti za které ovšem musí zaplatit. Podle mě to je nejhorší, co začátečník u binárních opcí může udělat. Bez zkušenosti dát někomu peníze a doufat, že za něj on správně odhadne trh a on už bude jen ten, co vytvoří obchod. Tyto systémy jsou většinou podvody a pokud chcete seriozně vydělávat binárními opcemi, tak se jednoho dne prostě budete muset donit si sednout za počítač a dívat se hodiny do grafy. Ano mám na mysli hodiny a to nejlépe každý den, protože bez praxe prostě binární opce nikdy nezvládnete ziskově obchodovat. Pokud jste tedy došli až sem a jste odhodlání se naučit binární opce obchodovat a mít je jako třeba svůj jediný výdělek, tak jste mě velmi potěšili :) Ted vám povím, jak začít, pokud nemáte žádné předešlé zkušenosti s obchodováním.

 

Výdělek pomocí binárních opcí

V této části článku vám napíšu pár základních kroků, kterými byste se měli vydat před obchodováním s vlastními financemi.
 
1. Najděte si nějakou strategii na binární opce. Je jedno jaká to bude na internetu jich jsou stovky, proste si nějakou vyberte, která se vám zamlouvá a zůstantě u ní nějakou dobu. Třeba týden, měsíc, rok...Hlavní je, abyste ji plně pochopili a přišli si (třeba i sami), že v téhle situaci byste bývale vydělali, kdybyste uzavřeli obchod. Pokud ta situace nastane znovu, tak ji pozorně sledujte a třeba zjistíte, že jste si sami dokázeli strategii na binární opce vylepšit.
 
2. Zkuste si obchodování nejdřív na papír. Prostě si sedněte třeba k MetaTraderu spolu s vaší strategií a označte si, kdy byste vytvořili obchod a jestli byste opce nakoupili a nebo prodali. Zvolte si také expirační dobu a poté se podívejte, jestli by váš obchod byl úspěšný.
 
3. Udělejte si statistiku úspěšnosti vašich dosavadních obchodů. Na papíře máte 50 uzavřených obchodů, kolik z nich by bylo úspěšných a kolik ne? Byli byste ve výsledků v zisku, nebo byste více ztratili, než vydělali? To vše je zapotřebí si spočítat před obchodováním s reálným pěnězi.
 
4. Statistika říká, že máte poměrně úspěch, máte si hned založit reálný účet? To je dost zajímavá otázka a bohužel na ni nelze jednostraně odpovědět. Někdo si raději ještě vyzkouší obchodování na demo účtu a někdo to už vidí pouze jako ztrátu času. Toto rozhodnutí je tedy na Vás.
 
To jsou 4 základní kroky, než se rozhodnete mít binární opce jako svůj výdělek. Takových to pravidel je mnohem, ale pokud se budete držet alespon těchto čtyřech, tak věřím, že budete vydělávat jako tisíce dalších obchodníků s binárními opcemi. :). Přeji hodně úspěchu. Tomáš