Binární opce - indikátory

01.03.2016 22:18

Každý obchodník, který používá technickou analýzu při svém obchodování určitě někdy použil nějaký indikátor, anebo oscilátor. Tyto ukazatele nám ovšem nedokážou zazračně povědět jak se cena změní, pouze nám ukazují to, co většina lidí nedokáže bez nich rozeznat. Jsou to tedy "pomocníci", které musíme brát s rezervou. Já osobně nedoporočuji obchodovat pouze s jedním indikátorem, ale raději se dvěma. Kdo by si to chtěl taky zkusit, tak si zvolte jeden hlavní indikátor, který vám bude určovat všechny signály a pak ještě jeden "supportni" podpůrný, signální indikátor, které vám tyto signály bude "třídit. Pokud budete používat dva indikátory, tak je logické, že nebudete uzavírat tolik obchodu jako s jedním, na druhou stranu by ale všechny signály měli být kvalitnější a přesnější a to nám jde.  Nesnažíme se vytvořit co největší počet náhodných obchodů, ale pouze takový objem u kterého jsme si téměř jisti, že nám vyjde správně. Samozřejmě nic není 100% a trh už vůbec ne, takže musíme počítat i s občasnou prohrou, ta by ale z dlouhodobého hlediska neměla překročit BB (breakeven ratio). Pokud BB neznáte a nevíte co značí, tak se jedná o výpočet, díky kterému zjistíme, jestli z dlouhodobého hlediska obchodujeme ziskově, anebo ne. No nic zpátky k indikátorům, zde je seznam 3 indikátorů, které byste jako obchodníci, at už s forexem, anebo binárními opcemi měli rozhodně znát! Všechny indikátory a oscilátory uvedené v následujícím seznamu byste měli nalézt, jak v MT4, tak i v jakékoli jiné službě poskytující technickou analýzu (protože jsou tak dobře známy)

 

Moving avarages

Jeden z nejznámějších indikátorů vůbec, který nám pomáhá zjistit, kdy se trh právě nachází v trendu. Možná znáte rčení z angličtiny "the trend is your friend", neboli trend je tvůj přítel, které je velmi přesné, protože pokud dokážeme rozpoznat, kdy se trh nachází v trendu a v jakém (uptrendu, nebo downtrendu), tak můžeme získat spoustu skvělých signálů na vytváření obchodů. 

 

RSI oscilátor

Druhém poměrně velmi známým oscilátorem je RSI, který značí relativní sílu. Podobně jako indikátor Moving avarages Vám může pomoci určit, kdy je trh "přeprodaný" a kdy je naopak "překoupený". Indikátor je velmi jednoduchý na použití, takže s ním nemá problém ani žádný nováček.  RSI oscilátor se skládá pouze z jedné křivky, která může nabýt hodnoty 0-100. Pokud bude indikátor ukazovat hodnotu 100, tak bude trh překoupený a s největší pravděpodobností bude moci velmi brzo sledovat obrat trendu. Analogicky, pokud je na RSI indikátoru 0, tak se jedná o přeprodaný trh.

 

Stochastic indikátor

Třetí indikátor, který většina obchodníků zná je stochastic. Stejně jako RSI indikátor vám může pomoci určit, kdy je trh překoupený a kdy přeprodaný. Narozdíl od RSI indikátoru se kládá ze jedné stochastic křivky a dalších dvou vertikálních linek, které jsou v základním nastavení stanoveny na 20 a 80. Toto nastavení lze samozřejmě změnit, většina obchodníků používáte ale právě tohle. A kdy se dá uvažovat o vstupu do obchodu? To je jednoduché, jakmile se RSI překříží s linkou 80, anebo s linkou 20.